Onze BIM-expertise

Onze BIM-expertise

Plafometal begeleidt u bij al uw BIM-projecten.

Bij Plafometal weten we hoe belangrijk het is om de processen, de gegevens en de tools te optimaliseren om het ontwerp, de bouw en de exploitatie van uw gebouwen op een efficiënte manier te begeleiden.

Daarom kozen we ervoor om deel te nemen aan de digitale revolutie die momenteel aan de gang is in de bouwsector en u gemakkelijk toegang te verlenen tot deze nieuwe werkmethoden met digitale bouwwerkinformatiemodellen (BIM's).

Het opstarten van een BIM-project betekent het optimaliseren van het kosten- en tijdsbeheer, de samenwerking en de informatieverspreiding tussen
de aanwezige bedrijven op de bouwplaats voor een eenvoudiger projectbeheer.

Download onze bim-objecten

Ga naar de BIM-bibliotheek van Saint-Gobain/Plafometal om de BIM-objecten te bekijken en te downloaden die door Plafometal zijn gecreëerd.

 

Voorbeeld van een begeleid bim-project: het ziekenhuis van Ajaccio

Ons BIM-team werkte mee aan het eerste Europese project dat volledig met behulp van BIM werd gerealiseerd: het ziekenhuis van Ajaccio. Dit nieuwe ziekenhuiscentrum werd uitgerust met 24 000 m² akoestische Eurocoustic-plafonds voor een totaal van 2100 ruimtes. Voor dit project werden de plafonds direct in het digitale BIM-model uitgetekend in 3D.

Deze digitale uittekening vergemakkelijkte het genereren van de uitvoeringsplannen in 2D en maakte het mogelijk om nauwkeurige kwantitatieve berekeningen te maken voor elk onderdeel van het systeem (tegels, ophang-, draag-, dwars- en hoekprofielen): wat zorgde voor heel wat tijdwinst en een verhoogde betrouwbaarheid voor de bevoorrading en de installatie van de materialen.

In deze film kunt u de voortgang van het project volgen.

Neem contact met ons op:

Naast de terbeschikkingstelling van BIM-objecten beheersen onze BIM-teams alle gespecialiseerde ontwerp- en bouwsoftwareprogramma's volledig. We staan dus klaar om u te helpen bij het ontwerpen, bouwen en exploiteren van uw project. Neem contact met ons op via onze website (onder 'Andere aanvraag' / BIM), zodat onze gespecialiseerde teams uw BIM-projecten met u kunnen bespreken. Contact opnemen