Het metalen plafond

Het metalen plafond wordt beschouwd als de oplossing voor plafonds van niet-residentiële gebouwen, zoals voornamelijk kantoorgebouwen, ziekenhuizen, winkelcentra en luchthavens. Het metalen plafond biedt tal van voordelen, zowel inzake sterkte als toegankelijkheid en comfort.

DE VOORDELEN VAN HET METALEN PLAFOND

AKOESTISCH COMFORT

De metalen plafondsystemen van Plafometal bieden uitstekende akoestische prestaties, zowel voor absorptie als voor geluidsisolatie Het akoestisch comfort is aldus verzekerd. Meer informatie is te vinden in de rubriek Voordelen en Prestaties.

BEPROEFDE STERKTE

De sterkte van het metalen plafond is voor alles te danken aan de productiemethode. Deze laatste verleent een zekere mechanische stijfheid aan de structuur. Tijdens de installatie- en onderhoudsfases blijkt het metalen plafond de sterkste op de markt van verlaagde plafonds.

TOEGANKELIJKHEID AANGEPAST AAN UW BEHOEFTEN

Toegang tot het plenum is vaak noodzakelijk. Er bestaan dan ook verschillende oplossingen om zonder problemen toegang tot die zone te krijgen.
Afhankelijk van de frequentie van de toegang en de configuratie van de plenums, bieden wij verschillende formaten metalen plafonds.
Ons aanbod bevat met name afneembare, optilbare, openende, verschuivende, kantelbare tegels, al dan niet met neerleggen op de vloer.

MINDER HINDER OP DE BOUWPLAATSEN

Bij de plaatsing van producten op maat wordt een deel van de werkzaamheden van de bouwplaats naar de fabriek verplaatst. Bijvoorbeeld: de afwerkingsproducten, de versnijdingen volgens afmetingen door integratie van apparatuur (verlichting, ventilatie, audio…). De bouwplaatsen zijn dan ook stiller, schoner, met minder stof en afval. Alleszins een troef in stedelijke omgevingen.

Plafometal heeft voordeel gehaald uit de natuurlijke eigenschappen van metaal en heeft die verbeterd, om van het metalen plafond een architecturaal element te maken met ultraperformante akoestische eigenschappen.

TOTALE SCHEPPINGSVRIJHEID

Om uw eigen architecturale project te creëren bieden wij u oplossingen aan die op uw creativiteit inspelen. In ons brede gamma beschikt u over:
-    personaliseerbare vormen,
-    flexibele afmetingen,
-    diverse tinten en perforaties om een uniek project te creëren.

 

GEPERSONALISEERDE OPLOSSINGEN

UW VERBEELDING ALS ENIGE GRENS VAN UW CREATIVITEIT!

Als specialist in het ontwerpen van metalen plafonds biedt Plafometal een gamma producten aan om tegemoet te komen aan alle inrichtingsprojecten, inclusief de meest creatieve.
Kantoor, ziekenhuis, station, winkelcentrum… elk project is uniek. Zowel bij maatwerk als bij een standaardoplossing zal het studiebureau u gedurende het hele project graag terzijde staan om u te helpen bij uw technische keuzen van een verlaagd plafond.

 

 

Meer weten