Esthetiek

MATERIALEN EN AFWERKING VAN METALEN PLAFONDS

Onze metalen plafonds worden vervaardigd uit gegalvaniseerd staal of aluminium van eerste klasse.
Naargelang van de gewenste materialen, formaten, producten en hoeveelheden, bieden wij verschillende afwerkingen aan:

  • Een voorgelakte verf van polyester 25 micron beschikbaar in verschillende kleuren, zoals mat wit (circa 15% glans) of metallic grijs op staal en in andere kleuren op aluminium producten (panelen, roosters).
  • Een nagelakte poederverf van polyester van 80 micron beschikbaar in 180 mattinten (circa 30% glans). Deze tinten komen uit de kleurenkaart. Glanzende tinten (circa 80% glans) zijn eveneens beschikbaar.
     

PERFORATIES

Door de perforatie van een metalen plafond kan in de behoeften aan akoestisch comfort worden voorzien. Zij maakt deel uit van de esthetische elementen van het plafond.

Plafometal biedt een breed gamma perforaties aan zoals hieronder weergegeven. Andere decors zijn mogelijk op verzoek.

 

 

4 CRITERIA KENMERKEN EEN PERFORATIE

Om een plafond te perforeren en om te vormen tot een akoestisch metalen plafond, dienen vier voorname criteria te worden nageleefd:

  • Perforatiegraad
  • De vorm en grootte van de gaten
  • Het patroon van de gaten (in M is het een regelmatige perforatie in driehoeksvorm onder 45° en in U is het een regelmatige perforatie in rechte lijn)
  • De omvang van de perforatie:  Er bestaan drie perforatiepatronen voor een metalen plafond:

- Onderbroken perforatie: de geperforeerde zone wordt onderbroken aan de 4 randen van het zichtbare paneel, de randen zijn niet geperforeerd.
- Continue perforatie: de geperforeerde zone wordt onderbroken aan de 2 langsranden maar loopt door op de uiteinden van het zichtbare paneel.
- Doorlopende perforatie: de totale oppervlakte van het zichtbare paneel is geperforeerd.

 

Meer weten